Ірина ВІННИК,
завідувач відділення підприємництва
Електронна пошта: irina_vinnik@ukr.net
Відділення підприємництва утворене у 2024 році шляхом реорганізації відділення підприємництва та інформаційних технологій (до 2017 р. – відділення товарознавства та комерційної діяльності). Наразі коледж здійснює підготовку фахівців за денною формою здобуття освіти освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра за спеціальностями:
- 075 «Маркетинг» на основі базової середньої освіти (з 2012 р.);
- 076 «Підприємництво та торгівля» на основі базової та повної загальної середньої освіти (з 1988 р);
- 181 «Харчові технології» на основі базової та повної загальної середньої освіти (з 2020 р.).
Відділення підприємництва співпрацює з кафедрами та навчально-науковими інститутами Національного університету біоресурсів і природокористування України. Налагоджено співпрацю з Українською лабораторією якості та безпеки продукції АПК.
Освітній процес здійснюється за освітньо-професійними програмами, які відповідають сучасним освітнім стандартам, новітнім методикам. Практична підготовка майбутніх фахівців здійснюється через навчальну, виробничу і технологічну практики.
Здобувачі освіти, які навчаються за спеціальностями «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля», мають можливість оволодівати практичними навичками і вміннями, працюючи у комп’ютерних лабораторіях, опановуючи сучасні програмні продукти. Крім того, у коледжі відповідно до вимог навчальних планів створено спеціалізовані навчальні лабораторії: інформаційних систем і технологій в маркетингу, дослідження якості товарів, торговельно-технологічного обладнання, біохімії, мікробіології та фізіології харчування, обслуговування ресторанного господарства.
Набуті знання студенти закріплюють у студентських наукових гуртках, де ведуть дослідницьку творчу роботу під керівництвом викладачів. Результати своєї науково-дослідної роботи студенти презентують на міжвузівських, всеукраїнських та міжнародних науково-практичних студентських конференціях.
На відділенні традиційними стали декади циклових комісій, до участі у заходах яких залучаються всі студенти. У рамках декад викладачі проводять відкриті заняття, виховні заходи, конкурси, круглі столи, студентські науково-практичні конференції, зустрічі з успішними та цікавими людьми, предметні олімпіади, квести. Особливий інтерес у всіх членів колективу коледжу викликають виставка-ярмарок «Смачно і безпечно», конкурс «Обираємо смаки».
Освітній процес на відділенні забезпечують педагогічні працівники коледжу, серед яких кандидати наук, доценти, викладачі-методисти, спеціалісти вищої, І та ІІ кваліфікаційних категорій.
Здобувачі освіти беруть участь у різноманітних заходах: ярмарках вакансій, засіданнях круглих столів з представниками торговельних мереж, тренінгах, екскурсіях на підприємствах, семінарах, зустрічах з успішними людьми – провідними фахівцями тощо.
Студенти відділення підприємництва – активні учасники різних волонтерських акцій і громадських заходів, що проводяться на рівні коледжу та міста Ірпеня.
Випускники відділення обіймають керівні посади на підприємствах різних галузей, пов’язаних із виробництвом, збереженням, переробкою і реалізацією продукції, працюють провідними спеціалістами маркетингових служб, менеджерами з торгівлі та реклами, займаються приватним підприємництвом.